Всеукраїнська науково-практична конференція «Формування громадянської свідомості учнівської молоді засобами хореографічного мистецтва»

Відповідно до плану роботи на 2018 рік Інститут модернізації змісту освіти МОН спільно з Інститутом проблем виховання НАПН України провели з 13 по 15 березня Всеукраїнську науково-практичну конференцію «Формування громадянської свідомості учнівської молоді засобами хореографічного мистецтва» на базі Одеського міського центру хореографічного мистецтва.
В роботі конференції взяли участь керівники гуртків та викладачі хореографічного мистецтва з 21 регіону України, міста Одеси та Одеської області (всього 80 учасників).
foto_(1)
В перший день (13 березня) з вітальним словом до учасників конференції звернулась директор департаменту освіти та науки Одеської міської ради Буйневич Олена Валеріївна. Учасників конференції також, привітала директор департаменту культури та туризму Маркова Тетяна Юріївна.
Пленарне засідання відкрила Корецька Леся Володимирівна, начальник відділу наукового та навчально-методичного забезпечення позашкільної освіти та виховної роботи Інституту модернізації змісту освіти з темою: «Українська художня культура як фактор патріотичного виховання учнівської молоді». З темою «Стратегії сучасної мистецької освіти» виступила Комаровська Оксана Анатоліївна, завідувач лабораторії естетичного виховання та мистецької освіти, Інститут проблем виховання Національної академії педагогічних наук України, доктор педагогічних наук.
Систему організації освітнього процесу в Одеському міському центрі хореографічного мистецтва – нової моделі однопрофільного позашкільного закладу хореографічного мистецтва в своєму виступі розкрив засновник центру Коган Юхим Аркадійович, директор комунального позашкільного навчального закладу «Одеський міський центр хореографічного мистецтва», заслужений працівник культури України.
З доповідями на конференції також виступили представники позашкільних закладів освіти, народні артисти України: Анатолій Коротков, директор Кіровоградського обласного навчально-виховного комплексу (гімназія-інтернат-школа мистецтв), професор кафедри музичного мистецтва та хореографії Центральноукраїнського державного педагогічного університету ім. В. Винниченка та Петро Бойко, директор-художній керівник Вінницького міського центру художньо-хореографічної освіти дітей та юнацтва «Барвінок».
Олена Реброва, завідувач кафедри музичного мистецтва і хореографії Південноукраїнського національного педагогічного університету імені К.Д. Ушинського, доктор педагогічних наук, професор ознайомила учасників з хореографічно-педагогічно освітою України: за результатами комплексного наукового дослідження.
foto_(5)foto_(6)
В рамках конференції вихованці центру взяли участь у презентації хореографічного шоу «Пригоди Бембі» в Одеському Національному академічному театрі опери та балету.
В другий день (14 березня) учасників ознайомили з умовами та організацією освітньої діяльності педагогів центру через показ відкритих уроків, майстер-класів з різних видів хореографічного мистецтва.
54
2_image1_image
Також, всіх учасників запросили до Одеської обласної філармонії де відбувся концерт-презентація хореографічних колективів закладів освіти міста Одеси та області.
Завершив роботу конференції круглий стіл на тему: «Хореографічний репертуар як засіб педагогічної дії», на якому виступили: Тараканова Аліса Павлівна, хореограф, методист вищої категорії сектору позашкільної освіти та гурткової роботи Інституту модернізації змісту освіти з темою «Хореографічний репертуар — складова у формуванні національної культури особистості», Тригуб Ірина Василівна, заслужений працівник освіти України, доцент кафедри мистецької педагогіки та хореографії навчально-наукового інституту культури і мистецтв СумДПУ ім. А.С.Макаренка з темою: «Формування творчих здібностей учбової молоді засобами хореографічного мистецтва», Гуреєв Іван Юрійович, художній керівник ансамблю Народного художнього колективу ансамблю танцю «Подолянчик» Хмельницького палацу творчості дітей та юнацтва, «Формування національно-патріотичної свідомості засобами хореографії», та інші.
На завершення роботи конференції учасники отримали сертифікати про участь у Всеукраїнській науково-практичній конференції «Формування громадянської свідомості учнівської молоді засобами хореографічного мистецтва» підготовлені департаментом освіти та науки Одеської міської ради. Одеським міським центром хореографічного мистецтва видані матеріали виступів учасників конференції.
Робота конференції висвітлювалась місцевим телебаченням міста Одеси.

http://grad.ua/culture/74879-v-odessu-sehalis-horeografy-vsey-ukrainy-video.html